Ξεκάθαροι Όροι Συνεργασίας

Στην μακρόχρονη επαγγελματική μου πορεία, αν έμαθα κάτι πολύ καλά είναι ότι οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς τους φίλους. Και ότι επίσης "Verba volant, scripta manent". Δηλαδή σε απλά ελληνικά, ότι τα λόγια πετούν (χάνονται δηλαδή) και τα γραπτά μένουν. Για να μη λέμε λοιπόν άλλα και άλλα να καταλαβαίνουμε, τα γράφουμε και τα συμφωνούμε και οι δυο πλευρές. Ποιές είναι οι αυτές πλευρές;
Αφενός είναι η επιχείρηση που εκπροσωπώ και θα αναλάβει να παρέχει κάποιες υπηρεσίες για την αυτοέκδοσή σου και αφετέρου είσαι εσύ, αγαπητέ επισκέπτη, που χρειάζεσαι αυτές τις υπηρεσίες.

Για το λόγο αυτό, εξ αρχής, θα γνωρίζεις ποιές υπηρεσίες θα σου παρασχεθούν, με ποιό κόστος και με ποιούς όρους. Οι περισσότεροι από τους όρους θα σου φανούν λογικοί και αυτονόητοι.
Μπορεί για εσένα να είναι, δε σημαίνει όμως ότι είναι για όλους. Παράδειγμα: Εμείς θα σε βοηθήσουμε να πραγματοποιήσεις την πρώτη σου συγγραφική αυτοέκδοση ή την πρώτη σου ανεξάρτητη μουσική παραγωγή. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα σε βοηθήσουμε με το αζημίωτο φυσικά (που θα προσυμφωνηθεί) να φτιάξεις για παράδειγμα το εξώφυλλο του βιβλίου σου ή να ηχογραφήσεις κάποιο τραγούδι σου.
Δε θέλεις να γνωρίζεις τι είναι δικό σου και τι δικό μας; Αν σου ζητάμε δικαιώματα (όπως παγίως κάνουν όλοι οι εκδότες ή δισκογραφικές εταιρείες) επί του έργου σου; Εδώ λοιπόν είναι ξεκάθαρος ο όρος.
Δεν έχουμε κανένα, μα κανένα δικαίωμα επί του έργου σου. Επαναλαμβάνω για να γίνει κατανοητό. Επί των δικαιωμάτων του βιβλίου σου (έντυπου ή ebook δεν έχει σημασία) και του μελοποιημένου και ηχογραφημένου τραγουδιού σου δε διεκδικούμε κανένα μα απολύτως κανένα δικαίωμα, πνευματικό, εμπορικό ή άλλο. Δεν είμαστε ούτε εκδότες ούτε και δισκογραφική εταιρεία. Είμαστε επαγγελματίες με ταλέντο και μεράκι που θέλουμε να αξιοποιήσουμε την τεχνογνωσία που κατέχουμε για να σε βοηθήσουμε να κάνεις την πρώτη σου αυτοέκδοση ή ηχογράφηση. Τα πρώτα, δικά σου βήματα. Και να απολαύσουμε μετά μαζί το τελικό αποτέλεσμα της συνεργασίας μας. Ούτε πρόκειται να σου υποσχεθούμε ότι εμείς θα σε βοηθήσουμε να κερδίσεις το Nόμπελ Λογοτεχνίας ή να γίνει επιτυχία στα παγκόσμια charts το τραγούδι σου. Μακάρι να συμβεί, αλλά όπως εξήγησα και πρίν, εμείς ούτε εκδότες είμαστε ούτε δισκογραφική εταιρεία.
Αυτό δε νομίζεις ότι πρέπει να γραφτεί και να συμφωνηθεί; Για να μην υπάρχουν έπειτα δυσάρεστες εκπλήξεις;

Θα σου παρουσιαστεί δια ζώσης ένα ιδιωτικό συμφωνητικό στα γραφεία μας. Θα το διαβάσεις προσεκτικά, θα σου χορηγηθούν όλες οι απαραίτητες εξηγήσεις εφόσον μας το ζητήσεις και αν με κάτι δε συμφωνείς, δεν υπογράφεις. Τόσο απλά. Πρώτοι εμείς δεν επιθυμούμε μια συνεργασία με εμπόδια, παρεξηγήσεις και κακοπροαίρετες προθέσεις. Βάζουμε ψυχή στα δημιουργήματά μας και για το λόγο αυτό θέλουμε να έχουμε απέναντί μας ανθρώπους ανοικτόμυαλους και με θετική διάθεση. Γιατί κατ' ουσίαν μαζί πρέπει να δουλέψουμε και να συνεργαστούμε για να βγεί το έργο σου όπως το επιθυμείς.

Πως ξεκινά η συνεργασία μας; Αρχικά συμπληρώνεις τη φόρμα επικοινωνίας που σου παρέχουμε στον ιστότοπο αυτό. Βασική προϋπόθεση να μας γράψεις με απλά λόγια τι θέλεις και να συμπληρώσεις τις υπηρεσίες που περιλαμβάνονται στη φόρμα όπου και αναγράφονται οι ενδεικτικές τους τιμές. Εμείς θα παραλάβουμε τη φόρμα και θα στείλουμε την πρότασή μας για να έχεις πλήρη εικόνα του κόστους και των διαδικασιών. Αν κάτι δεν είναι κατανοητό σε αυτό που θα στείλεις, θα έρθουμε εμείς σε επικοινωνία μαζί σου για διευκρινίσεις. Τι προσφορά να στείλουμε αν πρώτα δεν κατανοήσουμε τις ανάγκες σου;
Εφόσον συμφωνήσεις με την προσφορά μας, τότε γίνεται το ραντεβού στο γραφείο μας και ξεκινά η συνεργασία μας.

Σημαντική σημείωση: Η συμπλήρωση της φόρμας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να πραγματοποιηθεί το ραντεβού μας. Αν θεωρείς ότι δε θέλεις να τη συμπληρώσεις, αν πιστεύεις ότι η διαδικασία που ακολουθούμε ή η φιλοσοφία μας δε σε εκφράζει, αν δε νιώθεις ακόμη έτοιμος να ασχοληθείς με τον τομέα της αυτοέκδοσης ή δεν διαθέτεις τα χρήματα για να το κάνεις, σε παρακαλούμε θερμά να μην αιτηθείς προσφοράς.
Με τον τρόπο αυτό θα εξοικονομήσουμε όλοι πολύτιμο χρόνο για να ασχοληθούμε με όσα θεωρούμε σημαντικότερα. Λόγω αυξημένου όγκου εργασίας, είμαστε αναγκασμένοι να επιλέγουμε με ποιους θα συνεργαστούμε για να παρέχουμε κάθε φορά τις ποιοτικότερες υπηρεσίες. Για το λόγο αυτό έχουμε αποφασίσει να συνεργαζόμαστε μόνο με εκείνους που έχουν τον υψηλότερο βαθμό δέσμευσης απέναντι στον κοινό μας στόχο που δεν είναι άλλος από την επιτυχία.  


Αγαπητέ επισκέπτη

Δε θέλω να σε κουράσω με περισσότερες λεπτομέρειες. Θεωρώ ότι πήρες μια εικόνα για τον τρόπο που μπορούμε να συνεργαστούμε με επιτυχία.

Φιλικά
Δημήτρης Αδάμ