Αυτοέκδοση

Θέματα σχετικά με την αυτοέκδοση συγγραμάτων στην Ελλάδα και τον κόσμοΓιατί ονόμασα τον ιστότοπό μου Ipubnet.com;

To Ιpubnet.com είναι μια συντομογραφία του I (εγώ) Publish (Δημοσιεύω) Network (Διαδίκτυο).

Σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι εκδίδω μόνος μου στο διαδίκτυο τις δημιουργίες μου. Πώς προέκυψε όμως μια τέτοια πρωτοβουλία;

Από πολύ παλιά μου άρεσε να γράφω μουσική, στίχους, μελωδίες. Αυτοδίδακτος κιθαρίστας, ακουστική κιθάρα, έπαιζα και τραγουδούσα στις παρέες δικά μου αλλά και γνωστά τραγούδια. Κλασικά, όλοι οι φίλοι με παρότρυναν να συνεργαστώ με κάποια δισκογραφική εταιρεία προκειμένου να γίνουν γνωστά κάποια από τα δημιουργήματά μου. Ήταν η εποχή που με έναν πολύ καλό φίλο, παίζαμε και σε κάποιες μπουάτ. Σε κάποιες από τις ελάχιστες που είχαν απομείνει. Πράγματι, τότε, έκανα αρκετές προσπάθειες. Ξέρω άλλους, που ακόμα προσπαθούν από την εποχή εκείνη που τους γνώριζα. Μιλάμε για περίπου 23 χρόνια πίσω. Εγώ ευτυχώς, σταμάτησα νωρίς.
Πρόσφατα, μάθαμε και για τις τραγικές εξελίξεις στην ΑΕΠΙ, τον φορέα που σχετιζόταν με την απόδοση των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών στα έργα τους που κυκλοφορούσαν. Εδώ ο λαός λέει συνήθως : "Παρ' το αυγό και κούρευτο". Αυτή η φράση χαρακτηρίζει απόλυτα ίσως την επικρατούσα κατάσταση που σχετίζεται με τα δικαιώματα των δημιουργών. Ευτυχώς υπάρχει και το YouTube. Κατά καιρούς, ηχογραφώ κάποια από τα τραγούδια μου και τα αναρτώ εκεί.

Παράλληλα, από πολύ μικρή ηλικία, έγραφα ποιήματα, δοκίμια, μυθιστορήματα. Ακόμα γράφω. Δε σταμάτησα ποτέ. Και μόλις πρόσφατα αποφάσισα να κυκλοφορήσω το πρώτο από τα τρία βιβλία μιας εξαιρετικής Τριλογίας που σκοπεύω να ολοκληρώσω.
Εδώ η κατάσταση είναι ακόμα πιο τραγική. Την αναλύω περισσότερο σε αυτό το άρθρο μου εδώ, οπότε δε θα ήθελα να επεκταθώ περισσότερο.
Αποφάσισα λοιπόν, να εκδώσω μόνος το πρώτο μου βιβλίο. Ηλεκτρονικά. Έχοντας το προνόμιο να είμαι επαγγελματίας web designer και γραφίστας, διατηρώντας επιχείρηση από το 2006, κάποιες απαιτήσεις μου φάνηκαν αρκετά προσιτές για τις ικανότητές μου. Έτσι, η κυκλοφορία του βιβλίου μου, πραγματοποιήθηκε μέσα από τα ηλεκτρονικά καταστήματα Kobo.com και το Aplle Books.

Το ότι εγώ βρήκα την άκρη και υλοποίησα το όνειρό μου, δε σημαίνει ότι χιλιάδες άλλοι δημιουργικοί συνάνθρωποί μου έχουν την ίδια δυνατότητα, τις γνώσεις ή χρόνο να ασχοληθούν.

Για το λόγο αυτό, σκοπεύω να κάνω το ipubnet.com το κοινό σημείο αναφοράς όλων εκείνων που επιθυμούν να εκδώσουν στο διαδίκτυο τις συγγραφικές δημιουργίες τους, αξιοποιώντας τις γνώσεις και την εμπειρία τη δική μου στις υπηρεσίες γραφιστικής και ηλεκτρονικής διαφήμισης.
Ελπίζω, φίλε επισκέπτη, να βρείς σε αυτόν τον ιστότοπο, τον ιδανικό αρωγό για να εκδώσεις και εσύ μόνος σου στο διαδίκτυο τα δημιουργήματά σου.Φιλικά
Δημήτρης Αδάμ